Observació i classificació de les espècies

Per preparar una mostra pel microscopi primer s’han d’agafar els microorganismes amb una xeringa o un comptagotes, i separar-los amb una malla de 60µm del formol perquè no convé respirar-lo mentre l’observem. Hi afegim una mica d’aigua per manipular-los millor. Es poden posar en una càpsula de petri per mirar amb una lupa (o microscopi) , o en un portaobjectes per mirar amb el microscopi.

A continuació hi ha unes fotos, fetes per mi mateixa amb el microscopi, de les mostres recollides:

Fitoplàncton (50X i 200X)

-Xarxa de 60 micres

Asterionella formosa Chaetoceros sp. Gyrosigma sp. Ceratium macroceros Chaetoceros sp., copèpode i coscinodiscus sp. tipus d'ou Chaetoceros sp. i coscinodiscus sp. Protoperidinium pellucidum Asterionella japonica Ceratium macroceros tintínid (al centre) coscinodiscus sp. Navicula sp. Ceratium furca Navicula sp. coscinodiscus sp.

-Xarxa de 500 micres (50X)

Heliosphaera sp. Heliosphaera sp. Heliosphaera sp. Heliosphaera sp.

Zooplàncton (20X i 50X)

-Costa

  • Xarxa de 300 micres

Diaptomus sp. Copèpode larva de Carcinus maenas Cyclopoid sp. Larva de gamba Copèpode Diaptomus sp. Chydorus phaericus (cladòcer)

  • Xarxa de 500 micres

larva de Carcinus maenas larva de gamba larva de gamba ou de peix Diaptomus sp. Diaptomus sp.  Copèpode  Copèpode  Copèpode

-Mar obert

  • Xarxa de 300 micres

Copèpode Diaptomus sp. Diaptomus sp. Copèpode tipus d'ou Copèpode tipus d'ou ou de peix ou de peix larva de gamba

  • Xarxa de 500 micres

larva d'estrella de mar larva d'estrella de mar Diaptomus sp. larva de gamba Copèpode Diaptomus sp. tipus d'ou larva de gamba ou de peix larva de Carcinus maenas Diaptomus sp.

-Criat a casa

Artèmia Artèmia Artèmia Artèmia

Deixa un comentari